Mă numesc Luca Daniel

M-am născut la data de 3 mai 1965 în comuna Griviţa, jud. Vaslui. Am absolvit şcoala generală în comuna Amaru, jud Buzău. Am studii tehnice în construcţii-montaj electrocentrale.

Membru al Ligii Scriitorilor Români – filiala Vrancea si al Cenaclului Internaţional Grai Românesc

Sunt autorul volumelor de versuri “Pe urmele iubirii”, “Ramuri de iubire şi vis”, “Lacrima iubirii”, “Primavara iubirii mele”, “Castelul iubirii” si “Drumuri către inima mea”.

Antolog în volumul de versuri “Scrieri pentru istoria literaturii române” – antologiile editurii Editgraph, în volumul de versuri “Undeva…în poezie” – antologiile editurii Inspirescu si în volumul de versuri “Colindele zăpezilor târzii” – antologie de poezie românească – editura Liricgraph.

Am publicat poezia mea în revista internaţională de cultură “Cervantes” – Satu Mare si în revista “Dor de dor” –  Călăraşi.

Premiul Special al “Associazione Poiesis” in cadrul Festivalului Internaţional de Creaţie “POESIS” – Taranto, Italia.

Impresiile cititorilor

  • Daniel Luca are intenția de a depăși sfera lirismului tradițional și de a include în conceptul de metaforă transferuri complete de termeni și structuri vizionare. El valorizează orice experiență umană condiționată prin existența unor contexte cu semnificații latente, explorate în cuvinte ce nu trebuie doar să pozitiveze receptarea poetică prin potențialele formule metaforice, dar și să abordeze realități dificile și dureroase în care cititorul se regăsește.

    Alina V
    cititor
  • Poetul Daniel Luca şi-a lăsat amprenta în inima multor cititori şi o face cu o sinceritate de nedescris, gravând zilnic, cu metafore şi figuri de stil, marmura rece a vieţii prin care trecem. Dacă nu ai citit niciodată o poezie de Daniel Luca va trebui să o faci… nu vei regreta! Şi cei mai nepăsători au fost atraşi de vârtejul poemelor scrise din, şi cu multă dragoste. Poezia lui este viaţa noastră, iubirea este spirala în jurul căreia gravităm. Modestia şi cuminţenia interioară le regăsim în fiecare vers scris de Daniel, cu multă dăruire şi emoţie, iar pentru aceste daruri îi mulţumim din inimă.

    Cristian A
    cititor